De kracht van One Minute Coaching

One Minute Coaching richt zich op de mentale veerkracht van mensen. Veerkracht is het vermogen waarmee mensen in staat zijn het vorige ‘achter zich te laten’ en zich op het
volgende te focussen.

Het vermogen van die veerkracht wordt vergroot door het maken van het onderscheid tussen de feiten en de mentale stemmingen (ook wel mindset genoemd). Hierdoor spelen overtuigingen in het omgaan met anderen na verloop van tijd een minder grote rol, worden ego’s minder belangrijk en durven mensen zich een (lach)spiegel voor te houden. Gedrag wordt hierdoor licht en luchtig en het beïnvloeden speels en plezierig. Altijd in het belang van de mensen zelf en hun persoonlijke groei.

One Minute Coaching gelooft in het principe van ‘practice what you preach’. Een goed voorbeeld spreekt vaak tot de verbeelding. Dit geldt zowel voor onze trainers als voor de leidinggevenden die we trainen.
stemmingscirkel-2016

Ons team

Ons team gelooft in de basisprincipes van het One Minute Coachen en dat het verschil in trainingen wordt gemaakt door deze principes voor te leven. Jaarlijks worden onze trainers hierop getraind. Het stelt hen in staat hun eigenheid en persoonlijkheid te combineren met die principes.

Victor Mion

“De organisatie van de toekomst draait om veerkrachtige mensen. Mentaal veerkrachtige mensen presteren optimaal onder alle omstandigheden.”

Juist op de moeilijke momenten in een wedstrijd is het prettig voor iedere speler om feedback te krijgen van een ervaren coach. Grondlegger van het One Minute Coachen en trainer Victor Mion heeft zijn roots in de tennissport. Als coach van professionele tennissers wist hij tijdens de time-out de mindset van de spelers te beïnvloeden. Zo is de One Minute Coach© training ontstaan. De afgelopen 15 jaar heeft Victor zijn ervaring verder ontwikkeld in het bedrijfsleven. In 2011 werd zijn boek One Minute Coaching uitgegeven. Zijn tweede boek met de titel “Presteren met Pavlov” is in 2013 gepubliceerd.

Eugenie Mion-Van Gerwen

“Hoe groot je dromen ook zijn, stap voor stap zijn ze haalbaar.”

Eugenie Mion-van Gerwen is Toegepast Psycholoog en gecertificeerd Master NLP. Haar ervaring deed Eugenie op bij internationale bedrijven. Door deze contacten is zij zich bewust geworden van het resultaat van optimaal presterende mensen. Vanuit haar ruime ervaring als ondernemer, trainer en coach is zij als geen ander in staat om zowel de mensen in hun waarde te laten, als een onderneming gezond te houden. Bij VM Corporation is zij verantwoordelijk voor finance, strategie en marketing.

Anika van Dongen

“Niets is wat het lijkt, je kunt wat je denkt.”

Anika laat door haar observaties en het verwoorden van de essentie managers en professionals reflecteren op hun gedrag. Zij begeleidt hen door praktische adviezen, coaching en training om hun doelen te bereiken. Haar drive is om met communicatie en samenwerking het beste in elkaar naar boven te halen.

Anika is met Monique van Baar mede-eigenaar van Human Impuls. Zij geloven erin dat mensen vooral toegevoegde waarde hebben als ze betrokken en vitaal zijn en werken met plezier. Speerpunten zijn versterking van leiderschap, communicatie & samenwerking, mobiliteit en vitaliteit.

Frits van Lingen

“Vanuit je talent en kracht werken aan je ontwikkeling maakt dat veranderen een onderdeel van je dagelijkse bezigheden wordt.”

Als een mensgerichte veranderaar begeleidt Frits van Lingen teams in een veranderende omgeving. Zijn ervaring als veranderaar heeft hij opgedaan bij grootbanken in turbulente tijden, daarnaast brengt hij een flinke dosis management ervaring mee. Frits heeft naast zijn algemene MBA aan de Universiteit van Nijenrode een verdiepende opleiding Verandermanagement aan de Universiteit Amsterdam ( 2014) gedaan. Als ervaren veranderaar, trainer en coach is Frits in staat om mensen in beweging te krijgen die vanuit hun (onbenut) talent en kracht een bijdrage leveren aan de organisatiedoelen.

Hugo Meijs

“(H)eerlijk professionals coachen, ik kijk er naar uit om je mee te nemen in de kracht van Mentale Veerkracht.”

Ontdek wat het voor jou betekent en hoeveel invloed je hebt op anderen. Ik lever graag een bijdrage aan jouw plezier, effectiviteit en leer je leren in een vertrouwde omgeving. Ik heb mijn ervaringen opgedaan als acteur, regisseur en later als coach en trainer. Ik heb een belangrijke bijdrage geleverd om de theorie om te zetten in simulaties zodat de veerkracht daadwerkelijk ervaren wordt.
De One Minute Coach© acteurs worden door mij gecoacht. Ik ben trots op het team uitgedaagde professionals waar we momenteel mee werken.


Jet Barendrecht

Sinds oktober 2014 ondersteun ik met veel plezier Victor en Eugenie bij hun dagelijkse werkzaamheden. Denk daarbij aan het plannen van afspraken en trainingen, het versturen van offertes, het beheren van You Learn, ons e-learnprogramma etc. Leuk werk! Ik ben een doorgewinterde secretaresse, ik pak de dingen graag goed aan, neem geen halve maatregelen 😉 Ik houd wel van een uitdaging, ‘kan niet’ past niet in mijn repertoire en ik krijg een kick van blije mensen.

Karen Jansse

“Dat wat je aandacht geeft groeit. Focus op de kwaliteiten en leg de nadruk op wat er wél is. Complimenteer volop en vier successen. Dat is de basis voor ontwikkeling en groei.”

Karen Jansse is klantcontact specialist en One Minute Coach® trainer. Zij heeft ruime ervaring met verander- en verbetertrajecten binnen commerciële organisaties. Tijdens deze trajecten heeft zij telkens ervaren dat de mindset van de mensen dé bepalende factor is in de ontwikkeling en het succes van een organisatie. Zij is er dan ook stellig van overtuigd dat coaching op dit aspect niet alleen essentieel, maar ook het meest effectief is.

Door haar ervaring en vanuit haar overtuiging kan zij mensen (bege)leiden, coachen en trainen om het beste uit zichzelf te halen en te excelleren als leidinggevende en serviceverlener. Daarmee legt ze de basis voor een succesvolle organisatie.

Mark van Beek

“Stemming stuurt gedrag en wat mooi dat je dit zelf kunt bepalen.”

Mark van Beek, 46 jaar en sinds 5 jaar praktijktrainer, waarvan de laatste drie jaar als ondernemer. Zijn sporen heeft hij verdiend als Sales Manager in de markt van Fast Moving Consumer Goods voor bedrijven als Pepsico en Beiersdorf (Nivea).

“Bewustwording van je mentale stemming en het trainen van je mentale veerkracht is van vitaal belang om succesvol te zijn. Onze nieuwe wereld vereist aanpassingsvermogen, flexibiliteit en creativiteit”.

Met zijn enthousiasme, professionalisme en toegankelijke manier van trainen weet hij teams uit te dagen om in ‘groen’ te stappen en het maximale uit zich zelf te halen. Mark gebruikt de technieken van One Minute Coaching ook in zijn commerciële trainingen, zodat account managers in staat zijn de inkoper op positieve wijze uit te nodigen om tot een optimale samenwerking te komen.


Monique van Baar

“Plezier, vitaliteit en veerkracht draagt bij aan succesvol jouw doelen realiseren.”

Als adviseur, coach en trainer versterkt Monique de effectiviteit, de inzetbaarheid en de vitaliteit van managers en professionals in organisaties. In 2002 heeft zij Human Impuls opgericht, waar zij nu samen met Anika van Dongen eigenaar van is. Daarvoor is Monique werkzaam geweest als HR professional en manager in de zakelijke dienstverlening en zorgsector. Haar energie en plezier haalt ze uit het helder maken van zaken, prikkelen en met elkaar komen tot gerichte actie, beweging en ontwikkeling.

Kim Scheerder

“Ervaren door te doen en te ondergaan. Laat je verrassen door jezelf en de invloed die je uit kunt oefenen op een ander.”

Kim is altijd al geïnteresseerd geweest in de mens en alles wat de mens beweegt in het leven. Op jonge leeftijd wist dat ze dat ze actrice wilde worden. Na 20 jaar geacteerd te hebben heeft Kim meer en meer haar focus verlegd naar doceren, begeleiding en coaching. Daarnaast geeft ze al jaren presentatie-workshops waarbij het gaat over mentaal en fysiek bewustzijn. Sinds 2012 is Kim bij VM Corporation aan de slag als trainingsactrice en sinds 2015 ook als One Minute Coach® trainer. Het managen van je mindset heeft haar zowel privé als werkmatig veel gegeven. Kijken naar wat er wél is! Persoonlijke groei is zo waardevol voor haar. Het maakt dat je meer en meer in je kracht zit. En als je in je kracht zit, bereik je meer.


Faizel Dostmohamed

“Your faith has to be greater than your fear.”

Zijn hele leven heeft hij mentale veerkracht getoond, maar was zich daar niet van bewust. Faizel was onbewust op jonge leeftijd al bezig met coachen van de “boyz” uit de getto. Met behulp van sport nam hij de jongens mee en beïnvloedde hij de mindset.

Zelf heeft hij zich vanuit deze achterstandspositie opgewerkt tot een professional in de financiële wereld.
Ook op dit (carrière)pad heeft hij de nodige mentale veerkracht getoond om te komen waar hij nu is.

Vandaar dat Faizel jarenlang vanuit het bedrijfsleven veelvuldig wordt gevraagd om, als rolmodel, met name jongeren en jong professionals te coachen, motiveren en inspireren. Hij is een voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Na zijn opleiding bij VM Corporation en daarmee bewustwording gekregen van het managen van zijn mindset is Faizel nu actief als One Minute Coach® Trainer. Hij gunt elk mens zijn of haar zelfontplooiing met One Minute Coaching.

Jan Rozendaal

“Klantgericht werken? Makkelijker gezegd dan gedaan. One Minute Coaching is voor mij een prachtige en waardevolle manier om met collega’s en klanten om te gaan, gericht op het realiseren van de topsport- mentaliteit die we nodig hebben om ons werk goed en gepassioneerd te doen. Respect voor de collega, respect voor de klant; elkaar durven aanspreken op houding, gedrag en inzet. Het beste uit jezelf halen en uit de relatie met je klant. One Minute Coaching helpt mij om teams effectiever “(en met meer werkplezier) te laten samenwerken.

Jan is gespecialiseerd in Customer Experience Management. Actief zorgen dat mensen, middelen, organisatie en processen samen werken om te komen tot de gewenste klantbeleving. Werkt vanuit de overtuiging dat klantbeleving de waardering van de klant voor de organisatie bepaalt. Van de ontwikkeling van de strategie tot en met de aansturing van de operationele uitvoering. Adviseur, project en interim manager. Coach van teams en leiding gevenden. Bijna 40 jaar werkervaring in dienstverlening, klantcontact en contact centers. Beweegt zich op het snijvlak van marketing, sales en customer support. Geen mystiek, maar een gerichte aanpak van praktische problemen levert praktisch uitvoerbare oplossingen op, passend binnen het budget en de cultuur van de opdrachtgevers. Jan is enthousiast en gedreven bezig met zijn vak en draag graag kennis over in de samenwerking.

Annemarie Timmermans

De rode draad in het leven van Annemarie Timmermans is veiligheid. Als gedragsveiligheidskundige inspireert ze al bijna haar hele werkzame leven mensen in bedrijven en organisaties om in beweging te komen: veilig voelen, veilig zijn en veilig doen.

Wie zich veilig voelt durft het goede te doen voor zichzelf en voor anderen. Of je nu directeur of uitvoerende bent, leidinggevende of stafmedewerker, of gewoon mens.
Steeds opnieuw van je kwetsbaarheid je kracht te maken is de sleutel. Dat komt niet voor niets, maar investeren daarin loont.

One Minute Coaching is een plezierige en praktisch toepasbare methode die meehelpt om veiliger en gezonder werken handen en voeten te geven. Juist omdat mensen steeds uitgedaagd worden om in het moment zelf het goede te doen.
One Minute Coaching leert mensen om respectvol, verantwoordelijk, integer en veerkrachtig te zijn. Essentiele ingrediënten van veilig gedrag en een goede veiligheidscultuur.

Roemer Daalderop

Acteren & spelen als middel om met plezier te leren. Daar werk ik al meer dan 25 jaar mee.

Opgeleid als theaterdocent en toch heeft Roemer nauwelijks als docent voor de klas gestaan.
Na jarenlang als uitvoerend theater/TV-acteur gewerkt te hebben, is hij steeds meer in ‘t bedrijfsleven gaan werken om mensen verder te helpen met communicatie. Op hun tempo en hun moment. Als acteur 4 jaar werkzaam bij One Minute Coaching. Mooi voor mijzelf om vooral mijn eigen stemmingen te (h)erkennen, om vervolgens hiernaar te handelen. Als OMC-trainer blijf ik elementen van het theater en acteren gebruiken, om mensen te laten ervaren hoe snel de stemmingen wisselen, hoe efficiënt One Minute Coaching werkt, door ermee te spelen.


RSS