COVID-19, wat doe je me aan?

COVID-19 veroorzaakt barre tijden voor veel ondernemers. De ene na de andere opdracht wordt afgezegd of uitgesteld. Geen inkomen voor een aantal weken en misschien wel langer. Door een beslissing van een ander. Hoe ga je daarmee om?

Gisteren heb je kunnen lezen hoe je je spanning en kramp kunt ombuigen naar uitdaging. Vandaag gaat het over de beweging die je van je woede en frustratie naar uitdaging kunt maken.

Onderstaand model kan je daarbij van dienst zijn.

Herken je dat gevoel? Dat onmachtige gevoel omdat je aan banden wordt gelegd. Omdat je baan, je ziel en zaligheid wordt afgenomen. Je inkomen voor de komende weken wordt afgepakt. Hier heb je niet om gevraagd. Een ander beslist nu over jou en jouw leven. Dit is onrechtvaardig!

Je voelt je een speelbal van de omstandigheden. Je kunt wel fluiten naar goede omzetcijfers. Natuurlijk, COVID-19 vraagt ingrijpende maatregelen, maar moet het dan zo lang duren? De overheid belooft van alles, maar je moet het eerst nog zien.

Hoe buig je deze negatieve energie om naar uitdaging, terwijl het lijkt alsof je nu niet veel kunt doen?

  • De onmacht die woede en frustratie veroorzaakt, creëert heel veel energie. Energie die je nodig hebt om te veranderen. Maak gebruik van de energie en focus je op datgene dat je wèl kunt beïnvloeden. Creëer een nieuwe strategie, bel klanten, schrijf oefenstof, wordt fitter etc.
  • Laat je bewijsdrang raken door de frustratie. Bewijs jezelf en anderen waartoe je in staat bent. Demonstreer je getergdheid en stijg boven jezelf uit.
  • Stel minimale verwachtingen voor de komende periode. Deze periode van gedwongen inactiviteit kan langer duren dan wordt gezegd. Stel je daarop in en blijf gezond en fit. Zo beheers je je frustratie.

En bedenk je dat het prima is om af en toe eens goed boos te worden en dan aan de slag te gaan met de energie die je hebt gegenereerd.

Geloof in jezelf!

Fijne dag

 

RSS


Geen blog meer missen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond One Minute Coaching?
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *